Tartă cu ceapă

Nu mai știi ce să le pregătești bun celor dragi? Iată o idee apetisantă: tartă cu ceapă. Trebuie s-o încerci, mai ales dacă n-ai mai mâncat până acum așa o bunătate.

tarta-ceapa

foto tartă cu ceapă via Shutterstock

* 4 porții * timp de preparare 50 de minute + timp de așteptare

INGREDIENTE

Pentru aluat:

400 g aluat foitaj

Pentru umplutură:

100 g bacon

500 g ceapa alba

100 g unt

2 galbenusuri

150 ml lapte

150 ml smântâna

60 g faina

nucsoara

sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  1. Se lasa aluatul de foitaj la decongelat.
  1. Pentru umplutura, în unt topit se calește baconul taiat cuburi mici si apoi ceapa taiata pestisori. Se lasa 10 minute.
  1. Aluatul se întinde si se transfera în tava de copt unsa cu unt. Se pun ceapa și baconul.
  1. Se bat galbenusurile cu laptele,smântâna si faina si apoi se potriveste gustul de sare, piper si nucsoara. Se toarna peste ceapa si se da la cuptor 30 de minute la foc mediu si 10 minute la foc mare. Se lasa deoparte 10 minute dupa coacere.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich