Tarta cu branza, ceapa si ardei gras

Ingrediente pentru blat, pentru 6 portii:

  • 75 g unt, topit
  • 200 g foi de placinta

Ingrediente pentru umplutura:

  • 25 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 g ceapa, taiata sferturi
  • 2 ardei grasi rosii, taiati bucati
  • 2 ardei grasi galbeni, taiati bucati
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 250 g branza sau cas sarat, taiat bucati (ideal ar fi sa folosesti branza Brie sau Camembert)

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200˚C. Unge o tava de tarta cu unt topit si tapeteaza cu faina; apoi asaza o foaie de placinta. Unge foaia cu unt topit si asaza deasupra o alta foaie. Procedeaza la fel cu toate foile de placinta. Aduna marginile care depasesc tava spre interiorul tavii, pentru a forma un „guler“. Unge-l bine cu unt si da la cuptor timp de 5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Lasa de-oparte, sa se raceasca.
  2. Ca sa prepari umplutura, incinge uleiul si untul intr-un vas larg si adauga ceapa. Caleste la foc potrivit timp de 10 minute, pana cand se inmoaie. Adauga ardeiul, mareste flacara si prajeste timp de 5 minute, pana cand se rumenesc. Presara sare, piper si cimbru. Asaza legumele intr-un strat, peste foi, si presara bucatile de branza.
  3. Daca gatesti placinta cu o zi inainte de a o servi, poti sa o tii in frigider pana a doua zi. Daca o servesti in aceeasi zi, atunci o dai imediat la cuptor (preincalzit la semnul 6/200°C) timp de 10 minute, pana cand foile se rumenesc si devin crocante, iar branza se topeste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne