Tarta cu banane

6 portii
Gata in 15 minute, plus timp de racit
1000 calorii per portie
64 g grasimi
36 g nesaturate

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 450 g sirop caramel
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 ciocolata amaruie
  • alune tocate
  • 75 g unt, plus pentru uns forma
  • 3 banane mari
  • 1 lingura zahar tos

Mod de preparare:

  1. Unge cu unt o forma rotunda de blat de tort. Pune biscuitii digestivi intr-o punga din plastic si sfarama-i cu ajutorul sucitorului, pune-i apoi intr-un bol. Topeste untul si incorporeaza biscuitii zdrobiti; apoi asaza-i in forma rotunda, intr-un strat de grosime uniforma si preseaza spre margini, pentru ca stratul sa se ridice putin pe peretii formei. Da la rece pana cand se intareste.
  2. Toarna siropul caramel in forma, deasupra blatului de biscuiti, si apoi taie bananele felii si asaza 2/3 din acestea deasupra, intr-un stat. Bate frisca pana cand se intareste, adauga zaharul tos si asaz-o intr-un strat deasupra bananelor. Pune deasupra feliile de banana ramase, rade ciocolata deasupra si presara alunele. Da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)