Tarhon

T

Tarhon

Artemisia dracunculus

Tarhonul este o planta erbacee, originara din Asia centrala, din familia asteraceae (familia florii-soarelui). Creste in tufe de pana la 1 m inaltime; are frunze de culoare verde intens, lungi si dispuse stelat pe tulpina.

De la tarhon se folosesc frunzele, uneori, impreuna cu tulpinile. Tarhonul este dulce si aromat, asemanator cu feniculul si anasonul. Este preferat sa fie folosit verde, pentru ca aroma lui nu foarte puternica se pierde aproape total prin uscare.

Se pastreaza la rece, la adapost de caldura si umezeala. Poate rezista astfel cateva zile. Tarhonul uscat se depoziteaza la loc uscat, rece si intunecos.

Utilizari
Tarhonul este folosit uneori pentru aromatizarea pastei de mustar alb.

Este folosit in bucataria frantuzeasca, unde il intalnim in amestecurile de mirodenii Herbes de Provence, fines herbes si bouquet garni.

Tarhonul este potrivit la mancarurile cu pui, cu ciuperci si la sosurile pe baza de smantana. Pentru a fi savurat in stare cruda, se poate adauga la salate.

O alta utilizare frecventa a tarhonului este prepararea otetului aromat sau a uleiului de masline aromat, pentru salate.

Text: Mihaela Serea

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor