Tăieței cu alune

taietei cu alune

4 porții gata în 10 minute, 599 calorii per porție, 28 g grăsimi, 64 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tăiețeilor cu alune

– 275 g tăieței cu ou

– 1 lingură ulei de susan

– 1 lingură ulei de floarea-soarelui

– 300 g dovlecei

– 2 morcovi mari, tăiați felii

– 2 ardei, tăiați fâșii

– 100 g ceapă verde, tăiată segmente de 4 cm

– 2 linguri pastă de curry

– O conservă mică de lapte de cocos

– 100 ml concentrat de legume fierbinte

– 150 g creveți prefierți

– Câteva fire de busuioc rupt

– Sferturi de lămâie pentru servit

– 50 g alune rumenite nesărate, zdrobite, pentru servit

Cum prepari tăiețeii cu alune

1 Fierbe tăiețeii în apă cu sare și apoi clătește-i sub jet rapid de apă rece. Scurge-i bine de apă și toarnă uleiul de susan, amestecă.

2 Încinge uleiul într-un vas mare adâncit – wok – adaugă toate legumele și prăjește 2 minute, amestecând continuu. Adaugă pasta de curry și continuă să ții pe foc 1 min. Stinge cu laptele de cocos și concentratul și lasă să se încălzească. Adaugă tăiețeii și creveții și lasă pe foc 1 minut. Adaugă busuioc și servește cu alune și cu sferturi de lămâie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar