Tăieței a la Singapore

4 porții gata în 25 de minute, 415 calorii per porție,  13 g grăsimi, 54 g carbohidrați

taietei a la singapore

Ingrediente necesare preparării tăiețeilor a la Singapore

225 g creveți dați prin pesmet proaspăt

3 cuiburi de tăieței cu ou

2 lingurițe ulei de arahide sau susan

1 lingură ulei vegetal

1 ceapă mare, tocată

300 g ciuperci

100 g porumb dulce

150 g amestec de legume pentru stir-fry

2 linguri pastă de curry

5 linguri sos de soia

Zeama de la 1 lămâie

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat

Cum prepari tăiețeii a la Singapore

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază creveții pe tava de copt tapetată cu hârtie și dă la cuptor 15-20 minute.

2 Fierbe tăiețeii în apă cu sare 3 minute, apoi scurge de lichid și stropește cu uleiul de arahide sau susan, lasă deoparte.

3 Într-un vas adâncit –wok – încinge uleiul vegetal și sotează ceapa. După câteva minute adaugă legumele și prăjește 5 minute. Combină pasta de curry cu sosul de soia, zeama de lămâie și toarnă în vas. Fierbe 1 minut, apoi adaugă tăiețeii și amestecă pentru a se unge uniform.

4 Servește tăiețeii cu legumele deasupra și cu creveții.

Pont: În altă variantă poți înlocui creveții cu mici bucăți de șnițele din carne de pui.

 

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala