Tagliatelle cu chiftelute

Ingrediente:

4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatit: 35 min.
610 calorii, 19 g grasimi per portie

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 linguri de patrunjel proaspat
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura pasta de rosii
  • un varf de cutit de boia iute
  • 350 g paste tagliatelle (taietei)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu, taiat fasii
  • 500 g sos de rosii

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 5/190sC. Amestecati omogen carnea tocata de porc cu 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat, cateii de usturoi zdrobiti, un varf de cutit de boia iute, pasta de rosii si cate un praf de sare si piper. Modelati 12 chiftelute rotunde si dati-le la cuptor timp de 25 minute.
2 Intre timp, fierbeti pastele tagliatelle (taietei) in apa clocotinda, in care ati pus 1 lingurita de sare. Intr-un vas incapator, incingeti uleiul de masline si prajiti ardeiul gras rosu, taiat fasii, timp de 5-10 minute. Adaugati sosul de rosii si amestecati foarte bine.
3 Adaugati chiftelutele in sosul cald. Scurgeti foarte bine pastele de apa si adaugati-le in sos. Presarati deasupra cimbru tocat si serviti.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate italienesti