Supa marocana de dovleac cu naut si spanac

4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de fiert: 40 min.
270 calorii, 16 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, taiate julien
  • 750 g dovleac, curatat de coaja si seminte si taiat cuburi
  • 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute)
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 liltru concentrat de legume (sau de pasare)
  • 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa
  • 150 g frunze de spanac crude

Mod de preparare:

Pentru vegetarieni – si nu numai – este altceva decat traditionala supa de legume.

Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute.
Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu.
Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.

Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.

Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Supe de legume