Supa din ciuperci intregi

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci intregi
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingurita delikat
  • 50 g paste "steluta"
  • 1,5 l apa
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • nucsoara macinata
  • piper alb
  • cimbru macinat
  • ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 canita de ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita boia iute

Mod de preparare:

  1. Ceapa se curata si se taie julien. Ciupercile se spala, se curata si, impreuna cu delikatul, ceapa si jumatate din cantitatea de ulei se pun la calit la foc mic. Se adauga si condimentele, dupa gust. Ciupercile nu se calesc mult, trebuie sa se pastreze zemoase.
  2. Intre timp, se pun la fiert in cantitatea de apa indicata, cartofii, morcovii si foaia de dafin. Cand cartofii si morcovii sunt fierti, se scot si se paseaza. Se scoate foaia de dafin. Se caleste faina cu boiaua in uleiul ramas. Cand faina este aurie se stinge cu supa. Intre timp se pun si pastele la fiert.
  3. Se adauga legumele pasate si se amesteca bine. In supa se adauga si pastele si totul se toarna peste ciupercile calite si se mai adauga putina apa. Dupa ce supa mai da doua clocote, se adauga verdeturile tocate marunt si se acopera vasul timp de 5 – 10 minute.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume