Supa de praz cu cartofi

O supa racoritoare si gustoasa
Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 300 g praz
  • 200 g cartofi
  • 100 g faina
  • 50 g unt
  • 200 ml supa de carne
  • 750 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1. Prazul se spala si apoi se curata de capetele vestejite. Se taie in betigase lungi de 2 centimetri. Cartofii se curata, se spala si apoi se taie cubulete.

2. Pune untul la topit intr-o cratita, adauga prazul si lasa-l sa se patrunda 5 minute. Adauga faina si amesteca pana ce aceasta se rumeneste putin. Se adauga supa de carne si cartofii. Se lasa sa fiarba si, cu 10 minute inainte de a opri focul, adauga si laptele. Se pune sare si piper dupa gust.

Se serveste cu: vin alb demisec

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Supe de legume