Supă de legume cu paste

O bună idee ca să faci supa aceasta delicioasă este să folosești toate legumele pe care le mai ai în frigider. Iată o rețetă gustoasă, de post:

supa-legume-paste

* 4 porții * timp de preparare 25 de minute

INGREDIENTE

2 lingurițe ulei de masline

1 ceapa, tocata

250 g legume tari: morcov, albitura, țelina, dovleac

1 lingurița pasta de usturoi

400 g roșii în suc din conserva

1 litru concentrat de legume

150 g amestec de paste uscate

80 g legume: varza, conopida sau broccoli

50 g fâșii de parmezan – opțional

1 lingura patrunjel proaspat, tocat

MOD DE PREPARARE

Într-un vas încinge uleiul și prajește ceapa, legumele tari și usturoiul 5 min. Stinge cu concentratul de legume și roșiile și lasa sa fiarba înabușit 10 min. Poți folosi legumele ramase în loc de paste și atunci ai nevoie sa adaugi în supa conserva de la roșii plina cu apa.

Daca folosești și paste atunci ai nevoie de cantitate dubla de apa. Lasa sa fiarba 10 min sau pâna când pastele se patrund.

Dacă nu ții post, servește supa în boluri încalzite, presarata cu fâșii de parmezan și patrunjel proaspat tocat.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar