Supa crema de spanac

4 portii
200 calorii/portie

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 175 g spanac decongelat sau proaspat, dar fiert
  • 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • 25 g faina
  • 450 ml supa de pui
  • 500 ml lapte
  • un varf de nucsoara pisata
  • sare si piper

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o cratita, adaugati spanacul si ceapa si caliti usor 5-6 min, amestecand. Incorporati faina, caliti timp de 1 min, apoi luati de pe foc. Adaugati treptat supa de pui.

Lasati sa dea in clocot si fierbeti amestecand, pana cand supa capata consistenta unei creme. Amestecati bine si lasati din nou sa dea in clocot, amestecand. Acoperiti si fierbeti la foc mocnit 15-20 min.

Asezonati cu sare, piper si nucsoara. Lasati sa se raceasca usor, apoi strecurati supa prin sita sau prin robot. Subtiati cu lapte daca e necesar. Incalziti si serviti.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Supe-creme