Supă cremă de roșii

Supă cremă rapidă cu o mâna de verdeață, o lingura de smântâna sau de ulei de masline aromat și cina e gata! Cum se face o supă de roșii delicioasă:

supa-crema-rosii

  • 4 porții • Gata în 45 min • 466 calorii per porție • 41 g grasimi

INGREDIENTE

■ 40 g unt

■ 1 ceapa tocata

■ 2 caței de usturoi, zdrobit

■ 2 linguri Madeira – opțional

■ Câteva frunze de busuioc, codițele tocate

■ 1,8 kg roșii bine coapte, taiate

■ 300 ml supa de legume

■ 1 lingurița zahar

■ 100 ml smântâna

■ 100 ml ulei de masline

■ servește cu crutoane (opțional)

MOD DE PREPARARE

1 Într-un vas pe foc topește untul și prajește ceapa 5 min și apoi adauga usturoiul 1 min.

2 Stinge cu vinul – opțional adauga codițele de busuioc și roșiile și ține pe foc 15 min, pâna când se înmoaie.

3 Adauga supa limpede și zaharul, adu la punctul de fierbere și lasa sa fiarba acoperit cu capac la foc mic 10 min. Paseaza, asezoneaza cu sare și piper și pune din nou pe foc.

4 Maruntește busuiocul în uleiul de masline și apoi încalzește-l. Stropește supa și servește cu pâine crocanta și smântâna.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar