Supa-crema de praz si cartofi

Este la fel de buna servita calda sau rece.

4 portii
Timp de gatit: 35 min.
217 calorii, 6 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 25 g unt
  • 3 fire praz, taiate segmente
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 cartofi, curatati si taiati cuburi
  • 1 foaie dafin
  • 600 ml concentrat vegetal

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas cu baza dubla topiti untul si adaugati prazul. Amestecati, acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute, pana cand prazul se inmoaie. Adaugati usturoiul, cartofii si dafinul. Acoperiti si tineti pe foc inca 3 minute.
  2. Adaugati concentratul vegetal, sare si piper si fierbeti 10 minute, pana se patrund cartofii. Turnati o patrime din lichid in alt vas si pasati legumele pana obtineti o pasta fina. Adaugati lichidul pastrat deoparte, puneti vasul din nou pe foc si lasati pana cand da in cateva clocote. Serviti supa presarata cu ceapa verde (tocata) si cu o lingura de smantana.

Sugestie Avantaje
Pentru a spala bine prazul, taiati mustatile si varfurile ofilite, dupa care il taiati in patru, pe lungime; apoi treceti bucatile sub jet de apa rece.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Supe de legume