Supă-cremă de cartofi dulci, costiță și porumb

supa crema de cartofi dulci

4 porții, 457 calorii per porție, 18 g grăsimi, 51 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării supei-creme de cartofi dulci

1 lingură ulei

200 g costiță afumată

1 ceapă, tocată mărunt

1 cățel usturoi, tocat

1 linguriță boia

2 cartofi dulci – circa 800 g – curățați de coajă și tăiați bucăți mici

1,2 litri supă limpede de pui

3 crenguțe de cimbru

300 g porumb congelat

75 g smântână

Cum prepari supa-cremă de cartofi dulci, costiță și porumb

1 Încinge 1 lingură ulei și prăjește costița 3-4 min, până când se rumenește. Pune-o deoparte pe farfurie, șterge vasul cu șervețel.

2 Încinge uleiul rămas în același vas și prăjește ceapa 3-4 min, până când se rumenește, apoi adaugă usturoiul și boiaua și ține pe foc 1 min.

3 Adaugă cartofii dulci, supa și cimbrul , adu la punctul de fierbere și apoi lasă să fiarbă înăbușit 15 min. Adaugă porumbul, smântâna și costița și
continuă să fierbi 5 min sau până când cartofii se pătrund.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar