Sufleu de mere

6 portii; E gata in: 35 min.; Calorii: 144 per portie Grasimi: 2,5 g; saturate: 0,5 g;

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 550 g mere, curatate de coaja
  • 75 g zahar tos
  • 1 lamaie, doar coaja rasa
  • 2 oua
  • 50 g faina, cernuta
  • scortisoara macinata si zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/180°C. Intr-un vas neaderent, pe foc, asaza merele, 1 lingura zahar, coaja de lamaie si 2 linguri de apa si lasa pana cand se inmoaie. Portioneaza in boluri rezistente la cuptor.
  2. Bate ouale cu zaharul timp de 5 minute intr-un bol, pana ce amestecul devine cremos. Incorporeaza faina si 1 lingurita de apa fierbinte si continua sa amesteci pana ce compozitia se omogenizeaza.
  3. Imparte-o pe boluri si da la cuptor timp de 12 minute (lasa pana cand sufleul creste si se rumeneste). Presara scortisoara amestecata cu zahar pudra si serveste cu 1 lingura de frisca batuta. Serveste sufleul fierbinte sau rece, dupa preferinta.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)