Sufleu de mere

6 portii; E gata in: 35 min.; Calorii: 144 per portie Grasimi: 2,5 g; saturate: 0,5 g;

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 550 g mere, curatate de coaja
  • 75 g zahar tos
  • 1 lamaie, doar coaja rasa
  • 2 oua
  • 50 g faina, cernuta
  • scortisoara macinata si zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/180°C. Intr-un vas neaderent, pe foc, asaza merele, 1 lingura zahar, coaja de lamaie si 2 linguri de apa si lasa pana cand se inmoaie. Portioneaza in boluri rezistente la cuptor.
  2. Bate ouale cu zaharul timp de 5 minute intr-un bol, pana ce amestecul devine cremos. Incorporeaza faina si 1 lingurita de apa fierbinte si continua sa amesteci pana ce compozitia se omogenizeaza.
  3. Imparte-o pe boluri si da la cuptor timp de 12 minute (lasa pana cand sufleul creste si se rumeneste). Presara scortisoara amestecata cu zahar pudra si serveste cu 1 lingura de frisca batuta. Serveste sufleul fierbinte sau rece, dupa preferinta.

Pofta buna!

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)