Sufleu de ciocolata

Un desert consistent, cremos si usor aromat.

Ingrediente:

  • 450g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 oua mijlocii, separate
  • 600 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)
  • 1 lingurita cuisoare pisate
  • Pentru ornat: 150 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi), 1/2 lingurita cacao, figurine din ciocolata

Mod de preparare:

Rupeti ciocolata si topiti-o intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu supraincalziti. Raciti putin, fara ca amestecul sa se intareasca.

Puneti gelatina si 4 linguri de apa fierbinte intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa fierbinte si amestecati din cind in cind, pina s-a dizolvat. Lasati sa se raceasca, fara a se intari insa. Daca se intareste, totusi, incalziti usor, pina se retopeste.

Tapetati cu hirtie pergament o forma de sufleu (pentru a adera mai bine de marginile acesteia, lipiti-o cu scotch) cu capacitate de 1,1 litri si ungeti-o usor.
Bateti foarte bine albusurile. Bateti frisca cu galbenusurile pina ce amestecul incepe sa-si pastreze forma.
Incorporati ciocolata si cuisoarele in frisca, apoi albusurile; dupa aceea, gelatina. Turnati cu lingura in forma si neteziti suprafata. Lasati in frigider cel putin 4 ore.

Indepartati scotchul de pe hirtie. Pentru ca sufleul sa aiba marginea cit mai frumoasa, tineti un cutit pe marginea formei si apasati-l in sens contrar acesteia, in timp ce desprindeti cu grija de pe hirtie.
Pentru ornat: puneti frisca intr-un cornet prevazut cu un sprit in forma de stea si trasati o bordura spiralata. Apoi cerneti cacao si, din loc in loc, puneti figurine din ciocolata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri