Sufleu de ciocolata

Un desert consistent, cremos si usor aromat.

Ingrediente:

  • 450g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 oua mijlocii, separate
  • 600 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)
  • 1 lingurita cuisoare pisate
  • Pentru ornat: 150 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi), 1/2 lingurita cacao, figurine din ciocolata

Mod de preparare:

Rupeti ciocolata si topiti-o intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu supraincalziti. Raciti putin, fara ca amestecul sa se intareasca.

Puneti gelatina si 4 linguri de apa fierbinte intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa fierbinte si amestecati din cind in cind, pina s-a dizolvat. Lasati sa se raceasca, fara a se intari insa. Daca se intareste, totusi, incalziti usor, pina se retopeste.

Tapetati cu hirtie pergament o forma de sufleu (pentru a adera mai bine de marginile acesteia, lipiti-o cu scotch) cu capacitate de 1,1 litri si ungeti-o usor.
Bateti foarte bine albusurile. Bateti frisca cu galbenusurile pina ce amestecul incepe sa-si pastreze forma.
Incorporati ciocolata si cuisoarele in frisca, apoi albusurile; dupa aceea, gelatina. Turnati cu lingura in forma si neteziti suprafata. Lasati in frigider cel putin 4 ore.

Indepartati scotchul de pe hirtie. Pentru ca sufleul sa aiba marginea cit mai frumoasa, tineti un cutit pe marginea formei si apasati-l in sens contrar acesteia, in timp ce desprindeti cu grija de pe hirtie.
Pentru ornat: puneti frisca intr-un cornet prevazut cu un sprit in forma de stea si trasati o bordura spiralata. Apoi cerneti cacao si, din loc in loc, puneti figurine din ciocolata.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri