Sucurile naturale – un atu pentru sănătatea şi frumuseţea ta

Modul de viata contemporan, stresul, poluarea ne fac sa ne gandim la alternative comode de a ne intretine sanatatea. Una dintre cele mai la indemana este consumarea sucurilor proaspete din legume si fructe.

Care este aportul sucurilor?

In ultimul timp, atat cercetatorii cat si presa de specialitate insista tot mai mult asupra avantajelor unui astfel de regim. Si aceasta in primul rand datorita faptului ca sucurile sunt cea mai naturala sursa de vitamine si minerale. Desigur, in rafturile farmaciilor poti gasi o gama diversa de suplimente nutritionale, insa ingredientele artificiale pe care acestea le contin de multe ori, dar si costul lor destul de ridicat, fac din sucurile proaspete o alegere mult mai buna.

Unul dintre avantajele majore ale sucurilor de fructe este potentialul lor antioxidant. Prin aceasta actiune este diminuata aparitia radicalilor liberi – molecule ce se formeaza in organism din cauza acumularii toxinelor prin expunerea la fumul de tigara, poluare si chiar substantele chimice din alimente.

Antioxidantii ne protejeaza fata de unele maladii majore, cum ar fi afectiunile cardiovasculare sau cancerul. Printre cei mai importanti antioxidanti se numara vitaminele A, C si E, pe care sucurile de fructe si legume le contin din abundenta, in cea mai naturala forma.

Cat suc proaspat trebuie sa bem?

In mod surprinzator, cantitatea nu este foarte mare. Cercetarile arata ca sunt suficiente 2-3 pahare de 250 ml in fiecare zi, pentru a fi observata o imbunatatire a starii de sanatate. Desigur, cantitatea va depinde si de toleranta noastra digestiva. Pentru un efect de detoxifiere accentuat, unele sucuri Cum ar fi cele de citrice – pot fi combinate cu apa minerala plata.

Cocktail de portocale

  • 2 portocale mari
  • 1 piersica sau nectarina medie
  • apa minerala gazoasa
  • 1/4 lingurita miere

Stoarce portocalele si piersica. Toarna sucul obtinut intr-un pahar inalt si adauga apoi apa minerala. Adauga si mierea si apoi amesteca bine.

Cum obtinem sucurile proaspete?

Cea mai simpla si rapida metoda este desigur folosirea unui storcator electric sau a unui robot multifunctional care are storcator incorporat. Daca ti se pare ca acestea sunt o investitie prea costisitoare, poti alege un simplu storcator de citrice. Sucul obtinut va fi mai fluid si nu va contine pulpa de fruct. O alta metoda – care insa iti va lua mai mult timp – este stoarcerea manuala. Pentru aceasta trebuie ca mai intai sa dai fructele sau legumele pe o razatoare si apoi sa le pui intr-o bucata de tifon. Storcand bine amestecul vei obtine sucul dorit.

Cocktail apetisant

  • 2 piersici mari
  • 6 capsuni mari, taiate bucatele
  • 250 ml smantana

Stoarce piersicile. Toarna sucul intr-un pahar, adauga capsunile taiate. Amesteca bine, adauga smantana si amesteca din nou. Gustos dincolo de asteptari.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate