Sub semnul planetei Marte: barbatul care te seduce

E-mail

Marte este planeta actiunii. Guverneaza vigoarea, imboldul, curajul, vointa, eficienta si pasiunea. Mihaela Dicu te ajuta sa afli ce resorturi energetice ai si sa stii cum le folosesti pentru a razbate in viata sau pentru a cuceri barbatul dorit.

Marte ne inflacareaza emotiile, ne starneste ambitia, ne motiveaza, ne impinge sa facem lucrurile necesare pentru a progresa, ne da puterea sa luptam pentru drepturile si nevoile noastre. Are un rol esential in supravietuire, e mereu treaz si foarte orientat catre scopul propus. "Planeta rosie" emana adrenalina, uneori chiar agresivitate. In dragoste, este "motorul". Exprima latura masculina, activa, aspectul exterior al afectivitatii: dorinta, pasiunea, instinctul primar, atitudinea fata de sexualitate, stimulii care ne amorseaza strategia noastra de cucerire. In mod particular, in harta natala a unei femei, Marte descrie genul de barbat care o atrage, o provoaca, o incita, o excita.

MARTE SI SANATATEA
Marte functioneaza si ca declansator in boli acute si inflamatorii, eruptii, infectii, raniri, arsuri, taieturi, accidente. Zodia in care se plaseaza la nastere indica cele mai expuse parti ale corpului, zonele cu cele mai multe "semne de buna purtare", in care apar mai frecvent durerile. (Berbecul guverneaza capul, iar Marte in Berbec este adesea intalnit in cazul persoanelor predispuse la migrene.)

 

MARTE DE VEDETA
Marte in Berbec: Angelina Jolie, Monica Lewinsky, Russell Crowe
Marte in Taur: Madonna, Mariah Carey, Bruce Willis, Tom Cruise.
Marte in Gemeni: Meryl Streep, Al Pacino, Antonio Banderas.
Marte in Rac: Liza Minnelli, Richard Gere, Keanu Reeves.
Marte in Leu: Cher, Mata Hari, Jodie Foster, Sting, Pedro Almodovar
Marte in Fecioara: Printesa Diana, Cameron Diaz, Johnny Depp.
Marte in Balanta: Nicole Kidman, Thora Birch, Michael Douglas.
Marte in Scorpion: Isabella Rossellini, Vanessa Redgrave, Liam Neeson, Jeremy Irons, Charlie Sheen.
Marte in Sagetator: Geena Davis, Jack Nicholson, John Travolta. Marte in Capricorn: Catherine Zeta Jones, Julia Roberts, Jim Carrey.
Marte in Varsator: Winona Ryder, Jane Fonda, Jon Bon Jovi.
Marte in Pesti: Marilyn Monroe, Michelle Pfeifer, Phil Collins.

 

Marte in semne de Foc, Pamant, Aer si Apa

  • In semne de Foc (Berbec, Leu, Sagetator), Marte da o senzualitate activa, patimasa, care reactioneaza imediat la stimuli. Persoana cu Marte in semne de Foc vrea sa cucereasca rapid, fara complicatii, si tinde sa scurteze drastic drumul spre pat.
  • In semne de Pamant (Taur, Fecioara, Capricorn), Marte imprima necesitati sexuale mari si constante, o atitudine pragmatica fata de sex. Cel cu o astfel de „semnatura“ emite strategii de abordare solide, e insistent si nu se lasa pana nu ajunge unde vrea.
  • In semne de Aer (Gemeni, Balanta si Varsator), Marte are o intensitate sexuala usor diluata. Posesorul acestei configuratii pune pret pe afinitatile mentale si comunicare si isi farmeca tinta cu declaratii, argumente logice si jocuri psihologice subtile.
  • In semne de Apa (Rac, Scorpion, Pesti), Marte este deosebit de emotional si senzual. Cine are Marte in semne de Apa procedeaza prin invaluire: actioneaza discret, indirect, fluid si tinde sa se insinueze in viata persoanei jinduite, profitand de punctele ei slabe.

Marte retrograd aduce probleme…
In mod normal, planetele se misca pe bolta cereasca de la vest spre est. Deplasarea unei planete de la est la vest se numeste miscare retrograda si este o miscare aparenta, cauzata de vitezele diferite ale planetelor fata de Pamant. Marte retrogradeaza o data la circa 2-13 ani, timp de 60-80 zile. Cei nascuti in perioadele respective pot sa aiba anumite probleme de natura afectiva sau de comportament. Un om avertizat…
Marte retrograd in horoscopul natal ridica anumite probleme. Tot ceea ce reprezinta el este franat, contrariat, deturnat. Energia nu se manifesta firesc, tinde sa fie reprimata, generand tensiuni interioare, frustrari, rabufniri distructive. Chiar daca din afara individul pare calm si pasnic, interiorul lui este foarte framantat. Actiunea nu e prea bine coordonata si din acest motiv cei ce au Marte retrograd in tema natala rar se pot realiza: numai daca au in horoscopul personal puternice configuratii compensatoare.

Unii sunt pasivi, lipsiti de initiativa si combativitate, altii manifesta o agresivitate dezordonata. In alte cazuri, intalnim asa-numita agresiune pasiva, atitudine complicata, de care subiectii nu sunt constienti, dar prin care reusesc sa fie (intr-un mod foarte contrariant) ofensivi si defensivi in acelasi timp. Barbatii cu Marte retrograd sunt frecvent implicati in accidente, incurcaturi cu politia, lupte, violente si pot suferi de perturbari ale sexualitatii, in unele cazuri chiar de impotenta. Femeile cu Marte retrograd isi gasesc cu greu un partener stabil, se marita anevoie si au rareori o viata de cuplu normala. Multe sunt frigide sau au o problema psihologica, ce le impiedica sa se raporteze firesc la principiul masculin.

Pot exterioriza aceste probleme atragand parteneri cu frustrari sexuale sau care sunt in cautarea propriei identitati sau a propriei masculinitati. Altele se simt datoare sa intre in competitie cu barbatii, sa lupte impotriva lor. Se presupune ca foarte putine femei cu Marte retrograd iubesc barbatii in adancul sufletului lor, iar daca unele par sa-i ridice pe un piedestal, aceasta nu e decat o reactie inconstienta de camuflare a adevaratelor sentimente. Unele dintre neajunsurile lui Marte retrograd ar putea fi remediate daca posesorii unei astfel de pozitii ar vrea sa-si recunoasca problemele.

Din pacate, aproape niciodata nu se intampla asta… Solutii. Activitatile creativ-artistice, preocuparile spirituale, altruismul si implicarea in actiuni umanitare pot fi o supapa benefica, ce compenseaza in mare parte acest plasament delicat. Celebritati cu Marte retrograd: Stephanie de Monaco, Chelsea Clinton, Cybill Shepherd, David Copperfield, John John Kennedy.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Comentariile sunt închise.