Strudel cu nuca

350 calorii / portie
Timp de pregatire: 20 minute.
Timp de coacere: 20 minute.

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 225g foi de placinta
  • 50g unt sau 50ml ulei pentru uns
  • 1 ou, batut
  • 400g concentrat de fructe uscate
  • 150g pesmet
  • 75g nuci, taiate
  • 1 portocala – sucul si coaja
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 7/220°C. Desfaceti foile de placinta pe o suprafata presarata cu faina, ungeti-le pe fiecare cu grasime si asezati-le una peste alta, in forma dreptunghiulara.

2 – Amestecati concentratul de fructe uscate, pesmetul, nucile, coaja si sucul de portocala si intindeti umplutura peste foile de placinta, avand grija sa lasati o margine de aprox. 1,5cm de foaie neacoperita.

3 – Rulati strudelul pe lungime. Formati un cerc si inchideti-l prin introducerea unui capat in interiorul celuilalt. Ungeti o forma rotunda de copt si asezati strudelul. Ungeti strudelul cu oul batut si crestati adanc segmente late, de 4cm. Turtiti si pliati usor spre interior foile in dreptul crestaturilor pentru a lasa sa se vada umplutura.

4 – Coaceti timp de 20 minute, pana se rumeneste. Apoi, presarati cu zahar pudra.
Serviti cald sau rece, cu frisca batuta ori cu inghetata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din placinte, baclavale