Strudel cu nuca

350 calorii / portie
Timp de pregatire: 20 minute.
Timp de coacere: 20 minute.

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 225g foi de placinta
  • 50g unt sau 50ml ulei pentru uns
  • 1 ou, batut
  • 400g concentrat de fructe uscate
  • 150g pesmet
  • 75g nuci, taiate
  • 1 portocala – sucul si coaja
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 7/220°C. Desfaceti foile de placinta pe o suprafata presarata cu faina, ungeti-le pe fiecare cu grasime si asezati-le una peste alta, in forma dreptunghiulara.

2 – Amestecati concentratul de fructe uscate, pesmetul, nucile, coaja si sucul de portocala si intindeti umplutura peste foile de placinta, avand grija sa lasati o margine de aprox. 1,5cm de foaie neacoperita.

3 – Rulati strudelul pe lungime. Formati un cerc si inchideti-l prin introducerea unui capat in interiorul celuilalt. Ungeti o forma rotunda de copt si asezati strudelul. Ungeti strudelul cu oul batut si crestati adanc segmente late, de 4cm. Turtiti si pliati usor spre interior foile in dreptul crestaturilor pentru a lasa sa se vada umplutura.

4 – Coaceti timp de 20 minute, pana se rumeneste. Apoi, presarati cu zahar pudra.
Serviti cald sau rece, cu frisca batuta ori cu inghetata.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din placinte, baclavale