Stelute cu scortisoara

40 bucati
Timp de preparare: 30 min., plus 15 min. pentru racire
Timp de copt: 30 min.

Ingrediente:

  • 3 albusuri, de la oua mari
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 350 g alune macinate

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 1/140oC. Tapeteaza tava de copt cu hartie pergament. Bate albusurile spuma, dar nu uscate. Continua sa bati albusurile si incorporeaza treptat zaharul pudra, cate o lingura o data, pana cand amestecul devine vascos si lucios. Pune deoparte 3 linguri din acest amestec, pe care le vei folosi la ornat.

2 Adauga in compozitia ramasa scortisoara si alunele. Pune compozitia intr-o punga de plastic si intinde o foaie de 12 mm grosime. Da la rece timp de cel putin 15 minute.

3 Cu ajutorul unei forme de stea, decupeaza biscuitii si pune-i in tava pregatita, avand grija sa lasi spatiu intre ei.

4 Intinde deasupra un strat din amestecul de albus batut si da la cuptor timp de 30 minute.

Pofta buna!

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)