Stelute cu scortisoara

40 bucati
Timp de preparare: 30 min., plus 15 min. pentru racire
Timp de copt: 30 min.

Ingrediente:

  • 3 albusuri, de la oua mari
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 350 g alune macinate

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 1/140oC. Tapeteaza tava de copt cu hartie pergament. Bate albusurile spuma, dar nu uscate. Continua sa bati albusurile si incorporeaza treptat zaharul pudra, cate o lingura o data, pana cand amestecul devine vascos si lucios. Pune deoparte 3 linguri din acest amestec, pe care le vei folosi la ornat.

2 Adauga in compozitia ramasa scortisoara si alunele. Pune compozitia intr-o punga de plastic si intinde o foaie de 12 mm grosime. Da la rece timp de cel putin 15 minute.

3 Cu ajutorul unei forme de stea, decupeaza biscuitii si pune-i in tava pregatita, avand grija sa lasi spatiu intre ei.

4 Intinde deasupra un strat din amestecul de albus batut si da la cuptor timp de 30 minute.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)