Spune stop violenței în familie!

Carmen Alina Bătinețu e una dintre multele victime ale violenței domestice. Ea a reușit să își croiască o nouă viață.

carmen batinetu

“Am locuit sub același acoperiș cu un om care m-a agresat fizic și verbal. A fost o relație eșuată, din care au rezultat doi copii – unul are, în prezent, 13 ani, iar celălalt urmează să împlinească 16 ani. Am ales să mă despart de cel care îmi făcea foarte mult rău, fiindcă eram prinsă într-un lanț al agresiunilor zilnice.

În urma unei căderi de calciu foarte grave, cauzată de stres, am ajuns la un medic din București și abia după trei luni de zile mi-am revenit. Având aceste probleme de sănătate, am hotărât să divorțez. Necazurile nu s-au oprit aici. Când am vrut să îmi refac viața, după 5 ani de la divorț, am avut nenorocul să întâlnesc un alt barbat, unul care avea să devină un tată alcoolic pentru cel de-al treilea copil – fiica mea, acum în vârsta de 1 an și 8 luni.

S-a dovedit a fi și un tată iresponsabil, care nu a vrut să își recunoască fata din proprie inițiativă, ci numai pe cale juridică. Am luat-o de la capăt și am făcut tot posibilul să mă îndepărtez și de acest bărbat. Pentru mine, copiii mei sunt cel mai important lucru și aș face orice pentru a-i proteja, a le oferi siguranță și a-i crește într-un mediu potrivit. Nu regret nici o clipă alegerea.”

Doamna Bătinețu a fost premiată la Gala Demnității, alături de alte 14 persoane care au avut curajul de a alege să își croiască un drum nou pentru o viață mai bună.

stop violentei in familie

1 din 5 femei din România este agresată în propria familie

✱ În România, la fiecare 30 de secunde,  o femeie este abuzată fizic sau verbal.

✱ 1 din 5 femei (17,8%) din România au declarat că au fost supuse, de-a lungul vieții, unui tip de violență.

✱ Dintre victimele violenței domestice, aproape toate (93%) au fost pălmuite și/ sau lovite cu piciorul, iar jumătate dintre acestea au fost trântite de perete sau podea. 16% dintre acestea au fost chiar lovite cu un cuțit sau alt obiect.

✱ În ultimii ani, s-au înregistrat peste 65.000 de cazuri de violență domestică, mai mult de 800 de femei decedând în urma abuzurilor la care au fost supuse.

Foto: Thinkstock
Datele sunt extrase din cercetarea națională privind violența în familie și la locul de muncă
realizată de centrul Parteneriat pentru egalitate

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate