Spuma de portocale

Spuma de portocale este un desert gustos și răcoros. Iată cum poți prepara și tu acasă așa o bunătate:

spuma-portocale

foto spumă de portocale via Shutterstock

Ingrediente pentru 8-10 portii :

  • 4 ouă, gălbenușul separat de albuș
  • 100 g zahar tos
  • Zeama și coaja rasă de la 2 portocale mari
  • 15 g gelatina pudra
  • 3 linguri apa

Mod de preparare:

1 – Pune într-un castron galbenusurile si zaharul. Bate bine, până obtii un amestec cremos, apoi adauga zeama si coaja de lamâie. Pune albusurile intr-un castron separat.
2 – Pune gelatina si apa intr-un castronas și lasă la hidratat după instrucțiunile de pe pachet. Asază castronasul deasupra unui vas cu apa care fierbe (la bain-marie) si lasa sa se dizolve. Racește usor si incorporează gelatina in amestecul cu galbenusuri. Nu lasa sa se intareasca complet.
3 – Bate albusurile spuma cu ajutorul unui mixer. Incorporează-le in amestecul cu portocale. Imparte in cupe de servit si raceste la frigider pâna se intareste amestecul.
Orneaza cu felii de portocala.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri