Spuma de portocale

Spuma de portocale este un desert gustos și răcoros. Iată cum poți prepara și tu acasă așa o bunătate:

spuma-portocale

foto spumă de portocale via Shutterstock

Ingrediente pentru 8-10 portii :

  • 4 ouă, gălbenușul separat de albuș
  • 100 g zahar tos
  • Zeama și coaja rasă de la 2 portocale mari
  • 15 g gelatina pudra
  • 3 linguri apa

Mod de preparare:

1 – Pune într-un castron galbenusurile si zaharul. Bate bine, până obtii un amestec cremos, apoi adauga zeama si coaja de lamâie. Pune albusurile intr-un castron separat.
2 – Pune gelatina si apa intr-un castronas și lasă la hidratat după instrucțiunile de pe pachet. Asază castronasul deasupra unui vas cu apa care fierbe (la bain-marie) si lasa sa se dizolve. Racește usor si incorporează gelatina in amestecul cu galbenusuri. Nu lasa sa se intareasca complet.
3 – Bate albusurile spuma cu ajutorul unui mixer. Incorporează-le in amestecul cu portocale. Imparte in cupe de servit si raceste la frigider pâna se intareste amestecul.
Orneaza cu felii de portocala.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri