Spuma de ciocolata

Ingrediente:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 80 g ciocolata
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri de alcool (Cointreau, whisky)
  • ciocolata rasa, pentru ornat
  • sos de vanilie, pentru servit

Mod de preparare:

1 – Frecati galbenusurile cu zaharul si apoi adaugati laptele racit. Fierbeti la bain-marie, amestecand incontinuu, pana cand crema imbraca lingura. Adaugati ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza.

2 – Inmuiati gelatina in apa rece, topiti-o si adaugati-o peste compozitie. Adaugati si alcoolul. Amestecati totul cu frisca batuta.

3 – Compozitia rezultata se toarna in forme (piramide) si se da la rece. Dupa ce s-a intarit, se scoate din forma si se glaseaza cu ciocolata rasa.

Se serveste pe farfurie, cu sos de vanilie si ciocolata.

Acest material a fost realizat cu sprijinul Bucharest Marriott Grand Hotel.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri