Sote de verzișoare de Bruxelles și fasole verde

Odata fierte la aburi, legumele se încalzesc rapid în unt aromatizat. Din varză de Bruxelles și fasole verde faci o garnitură excelentă.

sote-legume

* timp de preparare 10 minute

INGREDIENTE

250 g verzișoare de Bruxelles, taiate în doua, daca sunt prea mari

250 g fasole verde

250 g mazare

2 linguri ceapa, tocata

1 cațel de usturoi

75 g unt

3 crenguțe de cimbru, marunțit

1-2 linguri vin alb sec

MOD DE PREPARARE

1 Fierbe legumele la aburi 3-5 min, pâna când se patrund. Trece-le rapid sub jet de apa rece și pastreaza-le în bol cu cuburi de gheața pâna în momentul folosirii.

2 Soteaza ceapa și usturoiul în unt 5 min. Stinge cu vinul și adauga cimbrul și lasa sa dea câteva clocote și apoi adauga legumele scurse de apa. Amesteca pentru a se unge uniform. Potrivește gusturl de sare și piper și servește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar