Sos mediteranean de roșii

Află cum poți face un sos mediteranean delicios. Este din roșii, așa că îl poți folosi atât la paste, cât și pentru pizza!

sos-mediteranean-rosii

* 1 și 3/4 litri * timp de preparare 1 oră

INGREDIENTE

1 lingura ulei de masline

1 ceapa, razuita

2 codițe de țelina, tocata

2 caței de usturoi, întregi și necurațați

2 morcovi, razuiți

150 g ciuperci, tocate

1 vânata, razuita

2 dovlecei, razuiți

3 linguri piure de roșii

2×400 g conserva de roșii în suc

600 ml supa limpede de legume

Câteva frunze de busuioc proaspat, rupt

1 lingura oțet balsamic

MOD DE PREPARARE

1 Într-un vas pe foc încinge uleiul și soteaza ceapa, țelina, usturoiul și morcovul 10 min.

2 Adauga ciupercile, vânata și dovleceii și ține pe foc înca 5 min. Stinge cu piureul de roșii, roșiile din conserva, supa de legume și oțetul balsamic. Fierbe înabușit 30 min. Când se mai racorește paseaza jumatate din cantitate și apoi combina cu restul de sos.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar