Sos de vin alb

  • A A A
  • E-mail
    Un sos cremos si fin, cu arome infuzate de mustar si cimbru.

    E gata in: 20 minute; calorii: 274 per portie; grasimi: 25 g

    Ingrediente pentru 6 portii:

    • 25 g unt
    • 2 esalote (sau 1 ceapa de apa, mica), tocate marunt
    • 1 lingura cimbru proaspat
    • 300 ml vin alb, sec
    • 250 ml smantana grasa
    • 1 lingura mustar de Dijon
    • zeama de lamaie

    Mod de preparare:

    1 Intr-un vas neaderent, topeste untul si caleste ceapa si cimbrul timp de cateva minute, la foc mic, pana cand ceapa devine sticloasa, dar nu rumenita.

    2 Stinge cu vinul si continua sa tii pe foc timp de 10 minute, de cand da in clocot, pana ce cantitatea de lichid se reduce la jumatate.

    Adauga smantana si mustarul si lasa sa dea in cateva clocote. Adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si presara piper negru proaspat macinat. Strecoara sosul printr-o sita, toarna-l in sosiera preincalzita si serveste.

    Pofta buna!

    Comentariile sunt închise.