Sos de rosii

Rezulta o cantitate de aprox. 1,250 l
Termen de valabilitate: 1 an, daca este fiert dupa imbuteliere
Se poate folosi ca baza pentru mancaruri cu sos, cu paste sau pizza

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 300g ceapa tocata
  • 6 catei de usturoi tocati sau zdrobiti
  • 6 frunze de telina, tocate
  • 2kg de rosii carnoase, curatate de pielite, de seminte, taiate
  • 250ml apa ori vin alb sec
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar ori miere (optional)

pentru buchetul de mirodenii

  • 3-4 ramurele de cimbru
  • 4 frunze de salvie
  • 2 foi de dafin
  • 2 fasii coaja de lamaie ori portocala (optional)

Mod de preparare:

1. Incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul dublu, adaugati ceapa, usturoiul si telina si caliti usor timp de 10 minute, pana cand ceapa devine transparenta.

2. Adaugati restul de ingrediente si fierbeti la foc mic, neacoperit, timp de 30-45 minute, pana se evapora lichidul.

3. Indepartati buchetul de mirodenii. Turnati sosul in borcane sau sticle sterilizate; sigilati. Fierbeti dupa procedeul descris anterior, raciti, controlati capacele, ceruiti.

Sosul se poate consuma imediat.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor