Sos de patrunjel

4 portii

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti (optional)
  • 50 g faina
  • 3 lingurite patrunjel, proaspat, tocat
  • 450 ml lapte
  • 150 ml frisca nebatuta, cu 12-15% grasime (optional)

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o tigaie. Daca folositi usturoi, adaugati-l in tigaie si caliti 1 min.

Turnati faina si caliti 30 secunde, amestecand continuu.
Adaugati patrunjelul tocat, apoi turnati treptat laptele, amestecand si batand bine dupa fiecare adaos.

Aduceti la temperatura de fierbere, amestecand continuu, pana cand sosul s-a ingrosat. Incorporati, amestecand frisca nebatuta (daca folositi) si asezonati. Incalziti putin sosul, dar nu lasati sa fiarba. Serviti imediat.

Sfat util
Daca nu servit imediat, acoperiti suprafata cu hartie pergament umezita, pentru a impiedica formarea pojghitei. Daca sosul se ingroasa dupa reincalzire, subtiati cu putin lapte.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sosuri albe, calde