Sos cald de brânză gorgonzola

Am descoperit brânza gorgonzola în urmă cu câțiva ani și de atunci încerc numeroase rețete cu ea. Este delicioasă. Iată sosul meu preferat de gorgonzola, bun pentru paste și la fripturi:

branza-gorgonzola

foto brânză gorgonzola via Shutterstock

* 3-4 porții * timp de preparare 20 de minute

INGREDIENTE

Un pachet de gorgonzola dulce, cremoasă (150 g)

Un pahar mare de smântână grasă (400 g)

50 g parmezan ras

100 g mozzarella (opțional)

Un praf de sare

MOD DE PREPARARE

Pune smântâna la încălzit, pe foc mic. Amestecă în ea din când în când, ca să-și păstreze textura cremoasă. Între timp pregătește brânza gorgonzola: taie-o cubulețe mici, ca să se topească repede.

Când s-a încălzit smântâna bine (aproape de fierbere), adaugă brânza gorgonzola în ea, fiecare cubuleț pe rând, amestecând încontinuu. Când s-a topit, poți stinge focul și poți adăuga parmezanul ras și poți potrivi gustul de sare.

Mai adaugă mozzarella tăiată felii și amestecă până se topește. Servește cald cu paste sau ca sos pentru garnitura de friptură (dacă se potrivește).

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar