Somon la cuptor

somon

Cine poate rezista acestui preparat impresionant? În combinaţie perfectă cu salsa acrişoară devine vedeta serii.

• Gata în 20 minute + timp de marinat. • 345-275 calorii per porţie • 23-18 g grăsimi

1 fileu de somon de 750 g

Zeama şi coaja rasă de la 4 lămâi, plus sferturi pentru servit.

100 ml rom

3 linguri sos de soia

3 linguri miere

2 căţei de usturoi, zdrobit

1 legătură coriandru, tocat

2 bucăţi avocado, tăiat cuburi

1 legătură ceapă verde, tocată

4 linguri ulei de măsline

1 Pune somonul împreună cu jumatate din zeamă şi coaja de lămâie, romul, soia, mierea şi usturoiul într-o pungă de plastic. Lasă la rece în frigider peste noapte la marinat sau minim 2 ore.

2 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Aşază somonul pe tava de friptură tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 15 minute. Între timp, fierbe marinata 5 minute, până când se îngroaşă şi stropeşte somonul.

Într-un alt bol, combină ingredientele rămase cu zeama şi coaja de lămâie; potriveşte gustul de sare şi piper. Serveşte această salsa din belşug cu somonul glazurat.

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare