Somon la cuptor

somon

Cine poate rezista acestui preparat impresionant? În combinaţie perfectă cu salsa acrişoară devine vedeta serii.

• Gata în 20 minute + timp de marinat. • 345-275 calorii per porţie • 23-18 g grăsimi

1 fileu de somon de 750 g

Zeama şi coaja rasă de la 4 lămâi, plus sferturi pentru servit.

100 ml rom

3 linguri sos de soia

3 linguri miere

2 căţei de usturoi, zdrobit

1 legătură coriandru, tocat

2 bucăţi avocado, tăiat cuburi

1 legătură ceapă verde, tocată

4 linguri ulei de măsline

1 Pune somonul împreună cu jumatate din zeamă şi coaja de lămâie, romul, soia, mierea şi usturoiul într-o pungă de plastic. Lasă la rece în frigider peste noapte la marinat sau minim 2 ore.

2 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Aşază somonul pe tava de friptură tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 15 minute. Între timp, fierbe marinata 5 minute, până când se îngroaşă şi stropeşte somonul.

Într-un alt bol, combină ingredientele rămase cu zeama şi coaja de lămâie; potriveşte gustul de sare şi piper. Serveşte această salsa din belşug cu somonul glazurat.

 

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare