Somon glazurat cu tăieței

somon glazurat cu taietei

4 porții gata în 15 minute, 659 calorii per porție, 31 g grăsimi, 43 g carbohidrați

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara somonul glazurat cu tăieței

– 2 linguri pastă miso – de cumpărat din magazinele de specialitate

– 6 vin de orez, vin alb sec

– 4 fileuri de somon

– 2 linguri ulei de floarea-soarelui

– 200 g fasole verde, tăiată

– O legătură ceapă verde, tocată

– 1 lingură semințe de susan

– 600 g tăieței fierți

– 225 g rădăcini de bambus, scurse de lichid

Cum prepari somonul glazurat cu tăieței

1 Într-un vas adâncit combină pasta miso cu vinul. Adaugă fileurile de somon și unge-le uniform.

2 Într-un vas larg pe foc încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui și prăjește somonul scurs de marinată. Prăjește 4 minute pe fiecare  parte.

3 Între timp, încinge uleiul rămas într-un vas adâncit – wok – și prăjește fasolea, ceapa verde și semințele de susan. Stinge cu marinata rămasă, 3 linguri apă, tăiețeii și rădăcinile de bambus. Ține pe foc 2-3 min până când se încălzește complet. Servește tăiețeii pe farfuriile de servit cu câte un file de somon așezat deasupra.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar