Somon glazurat cu tăieței

somon glazurat cu taietei

4 porții gata în 15 minute, 659 calorii per porție, 31 g grăsimi, 43 g carbohidrați

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara somonul glazurat cu tăieței

– 2 linguri pastă miso – de cumpărat din magazinele de specialitate

– 6 vin de orez, vin alb sec

– 4 fileuri de somon

– 2 linguri ulei de floarea-soarelui

– 200 g fasole verde, tăiată

– O legătură ceapă verde, tocată

– 1 lingură semințe de susan

– 600 g tăieței fierți

– 225 g rădăcini de bambus, scurse de lichid

Cum prepari somonul glazurat cu tăieței

1 Într-un vas adâncit combină pasta miso cu vinul. Adaugă fileurile de somon și unge-le uniform.

2 Într-un vas larg pe foc încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui și prăjește somonul scurs de marinată. Prăjește 4 minute pe fiecare  parte.

3 Între timp, încinge uleiul rămas într-un vas adâncit – wok – și prăjește fasolea, ceapa verde și semințele de susan. Stinge cu marinata rămasă, 3 linguri apă, tăiețeii și rădăcinile de bambus. Ține pe foc 2-3 min până când se încălzește complet. Servește tăiețeii pe farfuriile de servit cu câte un file de somon așezat deasupra.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar