Somon cu legume în stil japonez

somon cu legume in stil japonez

*4 porții *Timp de preparare 30 minute *457 calorii per porție *27 g grăsimi

Ingrediente necesare preparării somonului cu legume

– 2 linguri ulei de floarea-soarelui

– 1 cartof dulce, curățat și tăiat bucăți

– 100 g pastă de curry chinezească

– 250 ml supă limpede de legume

– 1 conopidă mică, ruptă buchete

– 4×125 g file de somon

– 2 linguri sos teriyaki

– 200 g fasole verde

– ½ lămâie, tăiată bucăți

Cum se prepară somonul cu legume în stil japonez

Într-un vas pe foc încinge 1 lingură ulei și prăjește cartoful dulce 4-5 minute apoi adaugă pasta de curry și supa de legume. Lasă să fiarbă înăbușit 10-15 minute, până când se pătrunde.

Adaugă conopida și lasă să fiarbă în timp ce prepari somonul.

Încinge uleiul rămas într-un vas larg și adaugă somonul așezat cu pielița în jos. Prăjește la foc mare 3-4 minute, întoarce și continuă să prăjești 2-3 minute, până când se pătrunde; ai grijă să ungi frecvent cu sosul teriyaki.

Când e aproape gata, adaugă fasolea verde în sosul curry și fierbe până când se pătrunde. Servește cu bucăți de lămâie.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala