Somon cu hrean în foitaj

somn

Prepară-l când ai invitaţi, căci cu siguranţă vor fi impresionaţi de aşa bunătate. 6 porţii • gata în 45 minute + timp de răcire • 1020 calorii per porţie • 77 g grăsimi

■ O mână de creson, tocat mărunt

■ 5 linguri sos de hrean

■ 400 g brânză de vaci cremă

■ Coajă rasă de la 1 lămâie

■ 750 g foitaj

■ 750 g file de somon

■ 1 ou bătut

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Într-un bol combină cresonul, sosul de hrean, brânza de vaci şi coaja de lămâie. Adaugă sare şi piper negru şi lasă deoparte.

2 Întinde aluatul în 2 foi, una mai mare decât bucata de peşte cu 2,5 cm. Păstrează bucăţile tăiate care depăşesc această suprafaţă. Aşază foaia de foitaj pe tava de copt, înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi dă la cuptor 15 minute, până când creşte şi se rumeneşte.

Apoi scoate tava din cuptor, presează ca să se aplatizeze şi aşază deasupra fileul de peşte. Aşază deasupra crema de brânză.

3 Acoperă cu a doua foaie de foitaj şi împinge marginile foii pe sub foaia deja rumenită. Decupează forme de peşte din bucăţile păstrate deoparte.

4 Lipeşte ornamentele unse cu apa deasupra. Unge cu ou şi dă la cuptor 20 minute, până când aluatul creşte şi se rumeneşte crocant.

Vezi şi Plătică de mare la cuptor

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste