Snitel de pui cu maioneza de usturoi

Nu e tocmai snitel, ci mai degraba seamana cu tempura – un preparat japonez din fructe de mare trecute prin aluat si prajite in bazin de ulei.

Timp de gatit: 50 minute; 500 calorii, 39 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui (cuburi)
  • 1 lamaie, zeama si coaja rasa
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 1/2 linguri de tarhon
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 200 g maioneza
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 ml apa minerala carbogazoasa, foarte rece
  • ulei vegetal, pentru prajit
  • 1 ardei iute, mic, taiat fasii subtiri

Mod de preparare:

Pune carnea intr-un bol din portelan si presara verdeata si coaja de lamaie. Stropeste cu zeama de lamaie si lasa la marinat cel putin 30 de minute.

Intr-un bol mic, amesteca maioneza cu usturoiul, acopera cu folie si da la rece.

Intr-un alt bol pune faina, un praf de sare si bicarbonatul si toarna apa minerala. Amesteca doar atat cat este necesar pentru ca ingredientele sa se combine; aluatul poate sa aiba cocoloase, nu incerca sa le desfaci.

Incinge uleiul intr-un vas adanc (ideal este un vas din fonta); poti verifica daca a atins temperatura optima picurand putin aluat: daca bobita sfaraie si se ridica imediat, inseamna ca uleiul este destul de incins.

Presara un praf de sare peste carne si inmoaie deodata cateva bucati in aluat. Prajeste timp de 3 minute, pana cand se rumenesc usor. Scoate bucatile cu ajutorul unei spumiere si lasa la scurs pe hartie absorbanta. Repeta procedeul cu toata cantitatea de carne, iar apoi prajeste si fasiile de ardei iute, pana cand devin crocante.

Serveste presarate cu ardei crocant si maioneza cu usturoi.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare