Smochine rumenite cu crema alcoolizata

  1. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 °C. Taie smochinele in doua si asaza-le intr-o tava mica de copt impreuna cu batonul de vanilie. Presara zaharul si stropeste cu vinul dulce. Da la cuptor timp de 20 de minute pana cand smochinele se inmoaie si lichidul devine siropos.
     
  2. Bate frisca spuma si amestec-o cu esenta de migdale si cu branza de vaci-crema.
     
  3. Serveste smochinele stropite cu sosul din tava, o lingura de crema si fursecuri alaturi. Pentru un gust mai pronuntat, lasa fursecurile pentru circa 15 minute la congelator, inainte de a servi.

Truc
Daca nu ai la indemana smochine sau daca nu iti plac smochinele, atunci le poti inlocui cu prune.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)