Sizzling din carne de vita cu sos Satay

"Sizzling" ("sfaraind") este un mod tipic chinezesc de a servi mancarea: foarte fierbinte, intr-un bol metalic, incins. Astfel, mancarea se pastreaza calda timp indelungat, fara a-si pierde aroma.

6 portii
Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 50 ml ulei negru de soia
  • 100 g unt de arahide
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 cepe uscate mari
  • 10 catei de usturoi
  • 3 ardei grasi, verzi

Mod de preparare:

Spalati carnea, uscati-o cu un servet de bumbac si taiati-o cubulete.
Apoi rumeniti-o in tigaia cu ulei de soia si amestecati continuu cu o lingura de lemn.

Intr-o alta tigaie, caliti la foc iute, in untul de arahide, ceapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeii taiati cubulete.

De retinut ca legumele trebuie sa ramina aproape crude.
Amestecati continutul celor doua tigai, adaugati praful de curry si rasturnati in bolul metalic incins.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate chinezesti