Simplitatea bunului gust in amenajari interioare

Pentru proprietarii acestui apartament situat undeva aproape de centrul Capitalei, confortul inseamna simplitate. Iar designerul care s-a ocupat de amenajarea locuintei lor a inteles perfect ce cautau acestia.

Tanara familie s-a mutat aici la sfarsitul primaverii. S-au acomodat repede, pentru ca micutul apartament este exact pe gustul lor: aproape de scoala copilului, suficient de departe de agitatia bulevardului si cat se poate de simplu ca abordare. Asta a fost, de fapt, si singura pretentie a proprietarei atunci cand Daniela Georgescu, designerul contactat la recomandarea unui prieten, a pus problema amenajarii spatiului.

"Nu am vrut sa ma bag, mi-am spus ca este vorba despre un profesionist si oricum nu aveam suficient timp sa particip pas cu pas la toate etapele trans-formarii." Proprietara ne-a marturisit ca tot ce si-a dorit a fost ca, la sfarsit, sa aiba parte de un spatiu aerisit si luminos (pentru ca locuinta are orientare spre nord), in care toate cele necesare sa fie la indemana si, in acelasi timp, sa nu incarce inutil spatiul.

Daniela Georgescu a inteles perfect asteptarile tinerei familii si a transformat locuinta acestora intr-un loc primitor, deschis si confortabil, folosindu-se de fiecare detaliu pentru a economisi spatiu. Pentru ca apartamentul este de tip vagon, a profitat de peretele lung (care porneste din hol si ajunge pana in capatul opus, acolo unde se afla toaleta), pentru a da profunzime incaperii; acest lucru a fost posibil cu ajutorul oglinzilor de dimensiunea peretelui, care imbraca dulapul incorporat si creeaza impresia de spatialitate.

De altfel, s-a convenit asupra faptului ca dulapurile incorporate si rafturile sunt – in cazul acestui tip de apartament – cea mai buna alegere pentru depozitarea lucrurilor si solutia ideala pentru a nu micsora si mai mult spatiul camerelor.

Asa ca mobilierul casei a fost facut de comanda, iar cele cateva piese achizitionate de la magazine de profil (si alese de designer, cu acordul proprietarilor), cum ar fi mobilierul din living (Mobexpert) sau patul supraetajat din camera micutului (gasit, intr-un final, la IKEA), au conturat reusit ideea de spatiu suficient si atmos-fera calda a locuintei.

Un alt element care a ajutat la deschiderea spatiului a fost indepartarea peretilor din BCA – unul delimita holul de un dormitor mic, unde acum se afla livingul, iar cel de-al doilea separa dormitorul parintilor de cel al copilului; astazi, zona respectiva este ocupata de dulapuri de dimensiunea peretelui, care se deschid in ambele sensuri, desi nu comunica. In plus, balconul – care initial se intindea de-a lungul a doua dormitoare – a fost micsorat (accesul realizandu-se acum printr-un colt al dormitorului), iar spatiul nou creat in camera adultilor a fost utilizat pentru a improviza zona de birou. Astfel, pe fostul pervaz de la balcon a fost asezat un blat de lemn si… biroul familiei era gata! Simplu, practic si comod, nu?

In rest, mult parchet (pentru ca cel mic umbla descult mai tot timpul, asa ca, evident, mama a optat pentru cea mai buna solutie pentru puiul ei), cateva decoratiuni (atat cat sa invioreze spatiul), pereti in culori proaspete si confortul mult dorit al unui camin ideal.

Living cu stil
Ce poate fi mai placut la sfarsitul unei zile agasante decat sa ajungi acasa si sa te relaxezi perfect pe o canapea comoda, printre perne moi?

Piesele de mobilier din living sunt achizitionate de la Mobexpert, iar decoratiunile sunt de la Mobexpert si IKEA.

Camera copilului
Patul supraetajat a fost alegerea celui mic, care, in urma unei tabere, a hotarat ca isi doreste si el asa ceva acasa. Optiunea s-a dovedit inspirata, pentru ca se castiga spatiu; in plus, cel mic poate sa-si cheme uneori si cate un prieten peste noapte.

Holul
Oglinzile care tapeteaza peretele de pe hol dau senzatia de profunzime incaperii.

Baia
Gresia si faianta au fost achizitionate de la Romstal, iar cada si chiuveta, de la Black Sea, un magazin de instalatii sanitare al carui sediu central se afla in Constanta.

Bucatarie
Mobilierul din bucatarie este realizat de comanda. Culoarea aleasa pentru aceasta incapere a fost vernilul si s-a dovedit o alegere inspirata.

Odihna placuta!

Dormitorul principal se continua cu zona de birou, situat pe locul unde inainte se afla balconul. Spatiul este deschis si luminos, iar planta inalta – situata in dreptul geamului – asigura o umbra discreta in zilele toride.


Text: Delia Bratosin; Foto: Cosmin Popescu

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni