Sfecla rosie cu linte si branza

Gustul dulce al sfeclei coapte se imbina perfect cu otetul si dulceata ardeilor copti.

4 portii
Timp de gatit: 1 ora
450 calorii, 17 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 200 g linte
  • 1 foaie de dafin
  • 2 ramurele de cimbru
  • 1 telina mica
  • 4 bucati sfecla rosie, taiate sferturi
  • 1 lingura otet de mere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g ardei capia, din conserva (copti si apoi curatati de coaja), taiati felii
  • 200 g telemea
  • 75 g salata verde, crocanta

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grd. C. Intr-un vas incapator, cu apa clocotita, puneti lintea la fiert, impreuna cu telina, cimbrul si foaia de dafin. Acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba timp de 40 minute. Intre timp, asezati sfecla intr-o tava de friptura, stropiti-o cu otetul si cu 1 lingura de ulei.
Dati la cuptor timp de 45 de minute, pana se patrunde complet.

2 – Scurgeti lintea de apa, indepartati telina, cimbrul si foaia de dafin. Adaugati uleiul ramas. Amestecati cu sfecla coapta si ardeiul. Presarati piper negru proaspat macinat si serviti cu branza sfaramata si cu frunze de salata.

Sfat: Puteti inlocui otetul de mere cu otet balsamic si puteti adauga carnaciori picanti, taiati segmente si prajiti timp de 2-3 minute.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume