Sfaturi utile in bucatarie

Sfaturi utile in bucatarie
Daca ustensilele tale de bucatarie au un miros persistent de peste, nu le arunca – scufunda-le intr-un recipient plin cu ceai negru tare (lasat mai mult la infuzat). Daca mirosul persista, curata-le cu o bucata de cartof taiata si mirosul va disparea.

In loc de produse pentru curatarea aragazului poti folosi un truc care sa previna dezastrul: daca freci marginea tigaii cu putin unt sau margarina inainte sa o folosesti, nu va mai da in foc. Fara murdarie, fara cheltuieli! Deci, ca in medicina, mai bine previi decat tratezi!

De fiecare data cand frigi un pui, fierbe oasele si maruntaiele la un loc cu niste telina, o ceapa, un morcov si cateva mirodenii timp de o ora. Raceste, scurge si ingheata. Data viitoare cand vei vrea sa faci o supa, vei avea deja ingredientele.

Pune doua sau trei cuburi de zahar in vasul in care tii branza, iar aceasta nu va mai mucegai.

Pentru a elimina grasimea din sosurile tale, ia frunzele exterioare ale unei salate – cele pe care in mod normal le-ai arunca – si sterge suprafata sosului cu ele. Grasimea se lipeste de frunze curat si frumos, fara sa mai ai nevoie de alte ustensile speciale din bucatarie.

In cazul in care portocalele tale au un gust acru, nu le arunca inca. Taie-le in sferturi si presara putina sare peste ele. Desi suna aiurea, sarea va elimina aciditatea care este atat de neplacuta la gust si nici gustul sarat nu va persista. Pura magie!

Text: Florina Paraschiv; foto: shutterstock, dreamstime

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate