Sfaturi pentru iubitorii de capsuni

Le gasim in toate pietele si toate magazinele. Parfumate, dulci si gustoase, sunt fructele preferate ale multora. Daca te numeri printre acestia, poti primi cateva sfaturi utile.

Cum le cumperi
Capsunile proaspete si zemoase au codite de un verde tare, toate fructele stralucesc, nu sunt atinse si trebuie sa fie dulci. Nu te jena si intreaba daca poti gusta. Un bun negustor nu va avea nimic impotriva. Atentie! Capsunile nu se coc dupa ce au fost culese! Deci nu cumpara fructe deschise la culoare sau verzulii. Cele culese de curand sunt deosebit de parfumate.

Cum le pastrezi
Acasa, vei pune capsunele in sertarul de legume din frigider. Cel mai bine intr-o cutie din material plastic sau intr-un castron (se acopera cu o folie de plastic sau cu o farfurie). Trebuie insa consumate sau prelucrate cel mult la 1-2 zile dupa ce au fost cumparate sau culese.

Cum le cureti
Pentru ca sa-si pastreze aroma si vitaminele, capsunile trebuie spalate repede in apa rece, dar nu jet. Apoi se scurg bine si se usuca cu grija cu hartie de bucatarie. De abia dupa aceea se curata de frunzulite si de codite.

Cum le prepari
Daca doresti sa le mananci proaspete, le pui intregi sau injumatatite intr-un vas si le presari cu zahar. Le lasi apoi sa stea cca 30 minute. Daca doresti sa le zdrobesti (pentru spuma sau alte creme) umpli doar doua treimi dintr-un vas inalt si le pasezi cu mixerul. Daca te deranjeaza semintele, se strecoara apoi prin sita.

Cum le congelezi
Vrei sa te bucuri in mijlocul iernii de parfumul verii? Nici o problema. Cureti bine capsunile, le pui una langa alta pe o tableta si le bagi in congelator. In acest fel, fructele nu se vor zdrobi. Abia apoi vei pune fructele in pungi sau cutii care vor sta in congelator.

Mici smecherii in bucatarie
Galusti prea moi
Ai pus prima galusca de cartofi la fiert si ai constatat ca e prea moale. Adauga repede in restul de aluat putin amidon sau gris. Galustile vor ramane intregi.

Curata gratarul
In majoritatea cazurilor, dupa ce ai preparat o friptura delicioasa, gratarul ramane murdar si ars si se curata foarte greu. Pentru a preveni o munca migaloasa si inutila, nu uita ca, inainte de a frige ceva pe gratar, sa il ungi pe acesta cu ulei.

Peste aromat
De obicei, fileurile de peste sunt stropite cu zeama de lamaie. Vor avea insa un gust mult mai bun si o aroma mai fina daca vei folosi zeama de lamai verzi.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente