Șerbet de ciocolată, făcut în casă

Șerbetul era pe vremuri un desert îndrăgit, pe care îl gustai adesea la seratele de la casele mai mari. N-am mai mâncat așa o bunătate de multă vreme! Iată rețeta:

serbet-ciocolata

foto șerbet de ciocolată via Shutterstock

* 3 porții * timp de preparare 20 de minute + timp de așteptare

INGREDIENTE

150 g zahăr

70 g cacao neîndulcită

¼ linguriță esență de vanilie

Un praf de scorțișoară

250 ml apă

30 ml cafea espresso proaspătă

1 lingură lichior de cafea (opțional)

MOD DE PREPARARE

Într-o oală încăpătoare amestecă zahărul cu cacaoa, esența de vanilie și scorțișoara, apoi adaugă apa și cafea espresso. Pune oala pe foc mic și amestecă până ce zahărul s-a topit complet, iar celelalte ingrediente s-au amestecat. Când este gata, ia oala de pe foc și lasă la răcit – acum poți adăuga și lichiorul de cafea.

Când a ajuns la temperatura camerei, transferă în recipiente de plastic și dă la frigider până se răcește bine.

Servește în apă minerală sau sifon.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri