Șerbet de ciocolată, făcut în casă

Șerbetul era pe vremuri un desert îndrăgit, pe care îl gustai adesea la seratele de la casele mai mari. N-am mai mâncat așa o bunătate de multă vreme! Iată rețeta:

serbet-ciocolata

foto șerbet de ciocolată via Shutterstock

* 3 porții * timp de preparare 20 de minute + timp de așteptare

INGREDIENTE

150 g zahăr

70 g cacao neîndulcită

¼ linguriță esență de vanilie

Un praf de scorțișoară

250 ml apă

30 ml cafea espresso proaspătă

1 lingură lichior de cafea (opțional)

MOD DE PREPARARE

Într-o oală încăpătoare amestecă zahărul cu cacaoa, esența de vanilie și scorțișoara, apoi adaugă apa și cafea espresso. Pune oala pe foc mic și amestecă până ce zahărul s-a topit complet, iar celelalte ingrediente s-au amestecat. Când este gata, ia oala de pe foc și lasă la răcit – acum poți adăuga și lichiorul de cafea.

Când a ajuns la temperatura camerei, transferă în recipiente de plastic și dă la frigider până se răcește bine.

Servește în apă minerală sau sifon.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri