Semintele, superalimente gustoase si sanatoase

Iata care sunt proprietatile diverselor tipuri de seminte si cum le putem consuma:

Seminte de chimen

Chimenul contine vitaminele B3 si B9, vitamina E, vitamina C, dar si minerale precum: fier, zinc, potasiu.

Daca o sa adaugam chimen in dieta noastra, vom ajuta organismul sa-si regleze tranzitul intestinal, pentru ca va actiona ca un laxativ natural.

Chimenul are un efect relaxat asupra sistemului nervos, asa ca insomnia nu ne da pace, am putea consuma la masa de seara cateva seminte.

Pentru femeile insarcinate, chimenul este un produs excelent pentru inlaturarea greturilor de dimineata.

Semintele de chimen sporesc imunitatea organismului, inlatura tusea si durerile in gat

Chimenul se poate consuma sub forma de ceai, suc, ori pur si simplu o lingurita de seminte la un pahar cu apa.

Semintele de mac

Semintele de mac au un continut bogat in minerale, iod si calciu. De asemenea, macul contine acid linoleic – un complex important de acizi grasi Omega-6, ce ofera protectie impotriva bolilor de inima si altor tulburari ale aparatului circulator.

Studiile au indicat ca uleiul de mac previne si ajuta in tratarea cancerului mamar. De asemenea, semintele de mac imbunatatesc sanatatea intestinelor si impiedica aparita cancerului la colon.

Uleiul de mac este benefic pentru inlaturarea starilor de anxietate si imbunatateste capacitatea de memorare si concentrare.

Datorita continutului de fosfor si calciu, macul mentine vitalitatea oragnismului si combate osteoporoza.

Semintele de mac se pot consuma macinate in amestec cu mierea.

Migdale

Semintele migdalului au multe proprietati terapeutice datorita continutului de proteine, acizi organici, saruri de potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitamina C, vitaminele B1si B2.

Continutul mare de substante nutritive din migdale le fac un super aliment. Studiile au indicat ca prin consumul zilnic de migdale crude functiile organismului se imbunatatesc.

Migdalele ajuta in tratarea unor afectiuni ale pielii precum: eczemele, psoriazisul si mentin inima sanatoasa, datorita continutului mare de potasiu, magneziu, grasimi monosaturate si vitamina E.

Atat uleiul de migdale, cat si laptele de migdale se pot utiliza cu succes in cosmetica fetei, pentru ca au efect de hidratare si catifelare asupra pielii.

Semintele de pin

Mugurii de pin sunt semintele pinului si se pot consuma in combinatie cu miere de albine, sau in salate ori deserturi.

Mugurii de pin, in functie de specia din care provin, au o cantitate mare de proteine si fibre.

Uleiul de pin, presat la rece, are deosebite proprietati antioxidante si antiinflamatorii.

Vezi si Alte seminte care ne mentin organismul sanatos
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar