Scoici in stil marinaresc

E-mail

In loc de vin alb, ca in reteta originala, noi am ales vermut alb, pentru un plus de savoare.

6 portii (ca antreu) sau 4 portii (ca fel principal)
Timp de gatit: 25 min.
160 calorii, 5 g grasimi per portie (pentru 6 portii)
250 calorii, 8 g grasimi per portie (pentru 4 portii)

Mod de preparare:

  1. 1 Pentru a spala scoicile, treceti-le sub jet de apa rece si razuiti „firele“ cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide. Nu gatiti decat midiile complet inchise si nu consumati decat midiile complet deschise.
  2. 2 Topiti untul intr-un vas larg si caliti ceapa timp de 10 minute la foc mic, pana se inmoaie. Adaugati usturoiul si continuati sa tineti pe foc inca 2 minute. Presarati sare si piper negru, proaspat macinat. Adaugati vermutul si apa. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti timp de 2 minute.
  3. 3 Adaugati scoicile si rosiile si fierbeti 3-4 minute, scuturand vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile. Daca este necesar, continuati fierberea inca 1 minut. Presarati patrunjelul si serviti. Nu serviti acele scoici care raman totusi inchise.

Sugestie ava
Pregatiti scoicile pentru gatit cu o zi inainte. Spalati-le si curatati-le, asezati-le intr-un vas acoperit cu un servet umed si pastrati-le la rece.

Pofta buna!

Comentariile sunt închise.