Şarlote cu fructe exotice

sarlote

Aspectuoase şi gustoase, cu o notă de eleganţă exotică!

• 6 porţii • Gata în 30 minute + timp de răcire • 793 calorii per porţie • 60 g grăsimi

■ 85 g unt

■ 170 g biscuiţi cu ghimbir şi alune, zdrobiţi

PENTRU UMPLUTURĂ

■ 2 plicuri gelatină incoloră

■ 300 ml lapte de cocos

■ 150 g zahăr pudră

■ 300 g brânză cremă de vaci proaspătă

■ Zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi

■ 2×400 conserve de fructe exotice în sirop

■ 3 linguri fulgi de cocos, rumeniţi

1 Topeşte untul într-un vas pe foc şi adaugă biscuiţii. Amestecă şi porţionează în 6 inele de 8 cm aşezate pe tava tapetată cu hârtie de copt. Nivelează şi presează ca să obţii un strat subţire şi uniform. Dă la congelator 20 minute.

2 Înmoaie gelatina 4 minute în apa rece. Între timp, încălzeşte laptele de cocos şi zahărul, până când se dizolvă şi aproape fierbe. Ia vasul de pe foc şi adaugă gelatină înmuiată, amestecă şi lasă deoparte să se răcească.

3 Într-un bol bate crema de brânză de vaci, zeama şi coaja rasă de lămâie şi apoi combină cu amestecul cu cocos până la omogenizare. Toarnă în inele şi dă la rece 3 ore.

4 Marunţeşte în tocatorul electric jumatăte din fructele exotice şi toată zeama lor ca să obţii un sos gros, trece-l prin sită şi toarnă deasupra fiecărei şarlote. Ornează cu fructele rămase şi presară fulgii de cocos.

Vezi şi Ruladă cu cremă de lapte şi lămâie

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)