Sarlota de zmeura

  1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. separa ouale si freaca galbenusurile cu 1/3 din cantitatea de zahar. Bate albusurile spuma cu zaharul ramas. Amesteca cele doua compozitii si incorporeaza faina cernuta. Tapeteaza tava de copt cu hartie si apoi toarna compozitia. Niveleaza intr-un strat subtire si da la cuptor timp de 12 minute.
     
  2.  Presara faina si rastoarna foaia pe un servet. Procedeaza la fel si cu foaia de cacao. Taie foile de rulada in forme triunghiulare pentru a imbraca un bol rotund de circa 1,5 litri. Amesteca smantana cu frisca batuta, zaharul si zaharul vanilat. Inmoaie gelatina in 50 ml apa rece si apoi incalzeste pana cand aproape fierbe. Toarna gelatina fierbinte si amesteca pentru omogenizare.
     
  3.  Tapeteaza bolul cu film alimentar si apoi cu triunghiurile din rulada asezate alternativ: unul alb langa unul cu cacao. Pentru a prepara crema de zmeura, freaca untul cu zaharul si adauga branza de vaci. Zdrobeste si trece prin sita zmeura si amesteca sucul cu crema de unt.
     
  4.  Toarna mai intai crema alba in bolul tapetat cu foile de rulada si presara bucati de rulada cu cacao. Apoi toarna crema de zmeura si presara cu bucati de rulada alba. Da la rece timp de minimum 3 ore. Apoi rastoarna sarlota pe platoul de servit, indeparteaza filmul alimentar si orneaza cu zmeura proaspata
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)