Șarlotă de căpșune, cu pișcoturi

Rețeta este mai elaborată, însă rezultatul merită tot efortul! Iată cum se face o șarlotă de căpșune, ornată cu pișcoturi:

sarlota-capsune

• 10 porții • Gata în 1 ora și 10 min • 400 calorii per porție • 20 g grasimi

INGREDIENTE

■ 600 g căpșune

■ 2 galbenușuri

■ 175 g zahar tos

■ 1 lingurița esența de vanilie

■ 12 foi de gelatina, înmuiate în apa rece

■ 200 ml lapte cald

■ 200 g pișcoturi

■ 1 blat de tort, taiat în doua

■ 300 ml frișca lichida, batuta

■ 3 linguri gem de piersici trecut prin sita

MOD DE PREPARARE

1 Într-un blender pune 300 g capșune și marunțește; strecoara prin sita pentru a îndeparta semințele. Transfera într-un vas pe foc și adauga galbenușurile, zaharul, vanilia și amesteca.

2 Pune gelatina la înmuiat în apa rece, 5 min și apoi scurge bine de apa. Pune gelatina în laptele cald și amesteca. Adauga compoziția cu fructe și încalzește treptat la foc, amestecând pâna când începe sa se îngroașe. Ia vasul de pe foc și lasa sa se raceasca.

3 Tapeteaza forma rotunda de blat cu film alimentar și așaza de jur împrejur pișcoturile în picioare. Așaza un strat de blat pe baza formei.

4 Combina frișca batuta cu crema cu capșune. Pune pe baza formei 100 g capșune taiate și toarna jumatate din crema. Așaza al doilea blat și așaza deasupra 100 g capșune taiate și crema ramasa. Da la rece 4 ore.

5 Orneaza cu restul de capșune și unge cu gemul ușor încalzit. Scoate șarlota din forma și așaz-o pe platoul de servit.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri