Sanatate: Soia ne fereste de cancer

Soia previne cancerulCercetarile au aratat ca diversi compusi din soia au un rol major in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, a cancerului si a osteoporozei.

Astfel, soia a fost recunoscuta ca fiind un superaliment, pentru ca este foarte bogata in vitamine si minerale de origine vegetala, fibre solubile si fitonutrienti.

Toti acesti compusi ajuta organismul uman in lupta cu bolile.

Astfel, femeile din sudul Asiei care au un regim alimentar bogat in proteine de soia prezinta un risc de aparitie a cancerului la san de 4 pana la 6 ori mai mic, decat femeile americane care nu prea consuma soia.

De asemenea, un studiu publicat in revista Nutritie si Cancer a indicat ca oamenii care consuma regulat o portie de lapte de soia sunt mai protejati de riscul de aparitie a cancerului, decat cei care il consuma numai ocazional.

Pe piata romaneasca exista o varietate de produse de soia, dar cele care aduc beneficii organismului sunt produsele integrale si nu cele imbunatatite chimic.

Astfel, este bine ca in alimentatia noastra sa existe surse naturale de soia, precum soia verde.

Boabele de soia reprezinta o sursa importanta de proteine vegetale si se pot manca intregi, proaspete sau congelate.

Iar laptele de soia se poate extrage din boabele de soia dupa ce acestea au fost inmuiate, macinate, coapte si cernute.

Pentru oamenii care sufera de intoleranta la lactoza produsele din soia sunt o adevarata minune, pentru ca in ele exista toate proteinele si calciul de care organismul uman are nevoie.

Atentie, insa, la anumite sortimente procesate de soia care contin o cantitate prea mare de sare si care ar putea creste tensiunea arteriala.
 

Citeste si Dieta vegetariana: Cum sa obtinem o nutritie optima

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate