Sanatate: 4 tipuri de nuci care fac minuni

Poti sa-ti faci mix-uri din cat mai multe nuci crude, pe care sa le pastrezi la frigider si sa le consumi zilnic.

Iata de ce nucile sunt superalimente si este bine sa le mananci:

Nuca traditionala

Daca sunt consumate zilnic, nucile mentin arterele flexibile, previn bolile de inima si atacul vascular cerebral.

In cazul vegetarienilor, nucile pot suplini nutrientii animali, pentru ca sunt bogate in proteine,  vitaminele B, fier, fosfor, cupru si potasiu.

Dupa o masa bogata in grasimi, este indicat consumul de nuci, pentru ca acestea contin acizi grasi Omega-3 si ar putea sa scada colesterolul.

Pielea ta va deveni mai elastica, neteda si va avea un aspect mai frumos.

Iar daca simti nevoia de o bautura energizanta o poti pregati din suc proaspat de fructe, ori lapte de migdale, amestecat cu miez de nuca pasat si miere.

Nuca caju

Acestea sunt originare din Brazilia si au un continut mare de magneziu, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, fier, zinc, seleniu si vitamina K.

Daca consumi caju cu regularitate, vei reduce riscul bolilor de inima si vei avea o imunitate puternica, datorita grasimilor mono-saturate.

Totodata, uleiul de caju are excelente proprietati antibacteriene.

Nuca de macadamia

Nucile de macadamia sunt originare din Australia si sunt cele mai scumpe nuci din lume.

Pretul mare al nucilor de macadamia se justifica atat prin faptul ca arbustii fac fructe abia dupa 7-10 ani, dar si datorita cojii foarte dure, care nu se poate indeparta decat cu un utilaj automatizat.

Fructele au un continut bogat de potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor si au un gust dulce.

Nuca pecan

Acest sortiment provine din America de Nord, iar cunoscatorii considera ca aceasta are o dulceata superioara fata de alte tipuri de nuci. Nuca pecan are o concentratie mare de grasimi polisaturate si de antioxidanti.

Daca vrem sa ne imbunatatim vederea si calitatea oaselor si a dintilor, nuca pecan ofera un remediu natural prin cantitatea mare de vitamina A si substante nutritive pe care le contine.

Daca vrei sa beneficiezi de toate substantele nutritive si de enzimele pe care acestea le contin, nucile trebuie inmuiate in apa, inainte sa fie consumate.

Vezi si Semintele, superalimente gustoase si sanatoase

Web editor: Magda Campeanu
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar