Salau la cuptor

8-10 portii
Timp de pregatire: 15 min.
Timp de gatit: 1 ora si 15 min.

Ingrediente:

  • 1 salau de 2-2,5 kg
  • 50 g unt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lamaie – coaja si sucul
  • 1 portocala – doar coaja
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri pesmet
  • 3 linguri mustar
  • 12 foi de dafin
  • 1 lamaie, taiata felii
  • 500 ml smantana

Mod de preparare:

1 – Curatati pestele de solzi si eviscerati-l. Crestati-l din loc in loc, pe ambele parti, la distanta de cativa cm. Frecati untul cu usturoiul, boiaua, coaja de lamaie, pesmetul si mustarul. Umpleti crestaturile cu acest amestec si infigeti in fiecare crestatura cate 1 foaie de dafin.

Ungeti cu grasime o folie de aluminiu si asezati pestele; deasupra pestelui puneti feliile de lamaie. Impachetati pestele in folia de aluminiu, apoi inveliti-l inca o data intr-o alta folie de aluminiu. Fixati la capete si dati la rece timp de 20 minute.

2 – Preincalziti cuptorul la semnul 1/140grd.C. Dati pestele la cuptor si lasati 50 de minute.

3 – Scoateti pestele din cuptor si dati-l deoparte 10 minute. Desfaceti folia si scurgeti sosul intr-un vas. Puneti vasul pe foc si fierbeti sosul timp de 2 minute. In sos, adaugati smantana si, amestecand continuu, aduceti la punctul de fierbere. Fierbeti sosul inabusit timp de 5 minute.
Potriviti de sare si piper si serviti sosul alaturi de peste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare